Proefles

Welkom bij deze gratis proefles les van de Online lessen Yoga met Hond! Super leuk dat je meedoet!

Tijdens de online lessen ontvang je elke week een nieuwe pose, een nieuwe meditatie, een nieuwe opdracht of een nieuwe ademhalingsoefening die je kunt doen samen met je hond. Je hebt dan een hele week de tijd om dit samen onder te knie te krijgen, samen te doen en vooral samen leuk te vinden! En daardoor samen te ontspannen ...
In de wekelijkse lessen kun je de prachtige leskaarten downloaden als je wilt, zodat je op elk moment van de dag, zonder gebruik te hoeven maken van de computer, de Yoga met Hond oefeningen kunt doen. En hoe meer je er verzameld, hoe meer je met behulp van deze kaarten je eigen les kunt samenstellen!
In deze proefles kun je de kaarten nog niet downloaden, maar je kunt ze wel goed bekijken.

Bij alle poses in de lessen zijn er gesproken instructies toegevoegd, waardoor je deze kunt doen, zonder op de kaart te hoeven kijken. Om ze te beluisteren klik je op de button "Beluister instructies".
En sinds kort is er ook de mogelijkheid om per pose een filmpje te bekijken, zodat je kunt zien hoe de pose eruit ziet! In deze proefles heb ik een filmpje van de pose "Seated Twist"toegevoegd, zodat je precies kunt zien wat je moet doen.

Voordat je begint is het goed om te weten dat Yoga met Hond bestaat uit 4 onderdelen:

  • Dogvoelness
  • Samen
  • Hond Helpt
  • Aanwezig

Boven aan elke Leskaart zie je bij welk onderdeel deze oefening hoort.
In de eerste officiële les zal ik je uitleggen wat dit precies inhoud.

In deze proefles werk je aan de pose  "Zittende Twist", die valt onder het kopje "Hond Helpt". Omdat je hond jou helpt om langer, dieper en liefdevoller in de pose te blijven.

Veel plezier, geniet van het Samen Zijn met je hond!

ymh les 1

Ademhalingsoefeningen met je Hond

Start elke les met ademhalingsoefeningen. Dit maakt dat zowel jij als je hond je fysiek en mentaal klaar maakt voor de yoga-les. Je maakt je even los van de dagelijkse beslommeringen en door de ademhalingsoefeningen  zet je je gedachten even stil, door te focussen op je adem. En omdat jij jezelf op deze manier rustiger maakt door bewust te  ademen, zul je  merken dat je hond daar ook op gaat reageren door rustiger te worden, bij je te komen of zelfs ook diep te gaan zuchten...

In deze proefles kun je de volgende oefening eens uitproberen met je hond:

full-yogic-breath

"Zittende Twist"

Deze Asana valt onder het kopje "Hond Helpt", omdat de hond jou helpt om langer, verder en dieper in de pose te komen en te blijven.

Hoe doe je het?

Je hond zit of ligt achter je op de mat. Jij zit met je rug naar de hond toe in kleermakers zit. Of als je knieën dat niet fijn vinden: strek je rechterbeen uit en buig je linker been over je rechter been.
Let op: het vergt misschien eerst even wat oefening om je hond achter je te laten zitten! Een hond vindt het in eerste instantie moeilijk om een commando uit te voeren terwijl jij met de rug naar hem toe bent. Dus heb geduld met het aanleren hiervan. Ook merk ik dat honden graag gaan liggen. Terwijl het juist leuk is om samen te gaan zitten. Oefen het, vraag het en wees blij met het proces....

Leg je rechter hand op je linker knie. Zit rechtop. Het is hier heel belangrijk dat je beide zitbotjes op de grond houdt! Breng je linkerhand achter je rug op de grond en strek nog meer op, maak je dus nog iets langer. Draai dan met je romp naar links en kijk naar je hond over je linkerschouder en glimlach naar je hond! Zeg lieve woordjes en maak oogcontact . Adem 5 x diep in en uit.
Wissel van kant.

seated-twist

Eindontspanning

"Shavasana"

Na elke Yoga-les is het belangrijk om te eindigen in een totale eindontspanning voor minstens 5 minuten, maar liever nog 10 of 15 minuten. Dit kun je doen door gewoon lekker op je rug te gaan liggen, je ogen te sluiten en te ontspannen . Maar je kunt ook een Bodyscan doen of luisteren naar een geleide meditatie. Of een fijn muziekje opzetten en hier heerlijk naar liggen luisteren.

Tijdens de Yoga met Hond lessen ontvang je 1x per maand een heerlijke meditatie, die je zo vaak kunt beluisteren als je wilt, samen met je hond.

Tijdens Shavasana is je lichaam bezig om alle afvalstoffen die zijn vrijgekomen tijdens het doen van de asana's op te ruimen. Dit is een heel belangrijk onderdeel van de yogales dus! Zou je deze stap overslaan, dan kun je te maken krijgen met kramp, hoofdpijn, misselijkheid of spierpijn.

Dus zoek een heerlijk muziekje op, ga lekker liggen. sluit je ogen en ontspan...

shavasana

Dit was je eerste Online Yoga met Hond les! Hoe is 't jou en je hond bevallen?

Ik raad je aan deze les de komende weken nog een paar keer te doen. Dan zul je merken dat het voor zowel jou als je hond makkelijker wordt. En... laat je verrassen door wat je hond doet! Wees nieuwsgierig en geniet van het proces :-).

Als je meer lessen wilt volgen, kijk dan op www.yogamethond.nl en boek je eerste online cursus in: Voor  €298,00 per jaar heb je elke week een nieuwe inspirerende les, een heel jaar lang!
Samen met je hond elke week een heel jaar lang iets moois, nieuws, rustigs, gezonds en unieks beleven. Lekker thuis, het is voor elke hond geschikt, het versterkt jullie band én jullie gezondheid!

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe heerlijk yoga is, hoe eenvoudig het te integreren is in je leven, om jou het te laten doen en ervaren samen met je allergrootste hondenvriend, zodat jullie samen een diepe tevredenheid, rust, dankbaarheid en liefde ervaren! Waardoor jij je leven liefdevoller en intenser leeft, je dromen waar kunt maken en een voorbeeld kunt zijn voor anderen!

Lieve groet en Namasté!